default_mobilelogo

Wij

 

 

 

 

 

 

Contact Details

Adres: Duinoordseweg 32a

Postcode: 3233 EE

Plaats: Oostvoorne

Telefoon: +31  (0) 85 20 111 83

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.simplystress.com

 

Wat bieden wij aan?

Is deze klant echt geïnteresseerd?

hoe voelt mijn werknemer zich echt?

is deze sollicitant oprecht?

 

Lichaamstaal maakt 60 tot zelfs 80% van onze communicatie uit.

Mensen zeggen veel ook al spreken ze geen woord.

Stress kan dit sterk negatief beïnvloeden.

 

In zakelijk onderhandelingen, professionele gesprekken, maar ook in dagdagelijkse situaties is degene met kennis van lichaamstaal in het voordeel. Kennis van

non-verbale communicatie aangevuld met kennis van de reactie van het lichaam op stress helpt je om de ware intenties van je gesprekspartner te achterhalen en zelf bewust te worden van wat je uitstraalt. Via bewegingen op het gezicht leer je de echte emoties benoemen en kan je het verloop van het gesprek beter inschatten.

 

Workshops die wij bieden:

(desgewenst kunnen ze op maat voor u gemaakt worden)

 

  • Workshop "Hartcoherentie" +/- 2 tot 2,5 uur

In deze workshop wordt tevens de wetenschappelijke achtergrond van de hartcoherentie uitgelegd. Naast de technische kant van de hartcoherentie wordt in deze workshop ruim aandacht besteed aan de persoonlijke ervaringen van de deelnemers met situaties waarin zij mentale druk ervaren. Na de theorie kan ieder individu aan de  hartcoherentie monitor en wordt de hartslag in beeld gebracht. Een ieder kan dan ervaren hoe je zelf je eigen hartslag kan beïnvloeden. Tevens gaan wij diep in op het non-verbale gedrag van mensen, waar komt het vandaan, waarom is het zo belangrijk? Wij gaan in op hoe leiders zich gedragen. Tevens leren wij u technieken hoe u zich meer zelfverzekerd voelt maar ook hoe u meer zelfverzekerd overkomt bij anderen.   Mocht uw interesse gewekt zijn, dan raden wij u aan om individueel de vervolgsessies te gaan volgen.

 

  • Workshop “Non-Verbale Communicatie” deze kunnen wij geheel richten op Sales (twee dagdelen) 

Deze workshop bestaat uit de "workshop Hartcoherentie" aangevuld met een training die u bewust maakt van hoe u overkomt op anderen wat uw gesprekspartner daadwerkelijk wil. U start met hoe u uzelf pitcht, hoe komt u over?  Hoe kunt u " bonden" met de klant? Wat zegt uw handdruk en de handdruk van uw gesprekpartner over de verhoudingen?  Hoe staat u en komt u over, spiegel je voldoende en we kijken of je in de " box" blijft en wat we kunnen doen om dat goed in te zetten. Doel van de training gericht op Sales is natuurlijk de klant aan " de haak" te slaan en met hem of haar een langdurige, gebaseerd op vertrouwen, relatie aan te gaan. Non-verbale communicatie is hierin " key" , wij leren u waar u op moet letten, bij uzelf maar met name bij uw klant.  Wij leren u Micro-Expressies (gezichtsuitdrukkingen) te herkennen. Wij maken hierbij gebruik van trainingen van Paul Ekman, de grondlegger van deze Wetenschappelijke Methodiek. U begrijpt uw gesprekspartner daardoor beter en kan het gesprek daardoor meer " sturen".

 

  •  Workshop "Pitchen met succes" (twee dagdelen)

Deze workshop bestaat uit de "workshop Hartcoherentie" aangevuld met een lunch en een extra training bij het geven van een pitch. Na deze workshop geeft u altijd goed voorbereid en vol zelfvertrouwen een pitch. In deze workshop worden serieuze onderwerpen behandeld, u gaat aan de slag met de camera en zult zien hoeveel u in 1 dag kunt leren. velen gingen u voor en weten nu zelfverzekerd zichzelf te presenteren. de basis vormt uw eigen verhaal, maar non-verbale communicatie maakt uw pitch compleet.  U leert hoe u uw omgeving " aanhaakt".

  

  • Workshop "Succesvol solliciteren" +/- 2 tot 2,5 uur

In deze workshop wordt de wetenschappelijke achtergrond van de hartcoherentie uitgelegd en kunt u zelf ervaren aan de hartcoherentie monitor hoe u uw hartslag onder controle kunt houden. Geen stress meer voor en tijdens een sollicitatiegesprek. Naast de technische kant van de hartcoherentie wordt in deze workshop aandacht besteed aan de "do's en don'ts " binnen het sollicitatie gesprek. Er wordt gewerkt aan de uitstraling en het voorkomen van de kandidaat. Daarnaast leert u hoe u hoe u non-verbaal overkomt en hoe u dat kunt " sturen", maar ook hoe u beter uw gesprekspartner kunt "lezen", zodat u zelf invloed kunt  uitoefenen op uw gesprek.

 

  • Vervolgsessies (per individuele sessie 50 minuten)

De hartcoherentie techniek wordt getraind en sportpsychologische tests worden afgenomen om de focus tijdens toename van mentale druk optimaal te houden.  U krijgt persoonlijke tips en adviezen om hartcoherentie in uw omgeving in de praktijk toe te passen.

 

  • Off-site of On-site beiden is mogelijk.

De workshops kunnen zowel Off-site als On-site aangeboden worden.  In ons pand in Hellevoetsluis bieden wij de mogelijkheid om voor maximaal 15 personen de workshops te geven. Liever On-site of op een andere locatie laat het ons weten, wij regelen het graag samen met u.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Referenties

 


 

  • Lowland international Group

Stressreductie ervaring:

 

 

 

 

 


 

  • Air Producs;

Tijdens mijn Europese salesmeeting heb ik aan Mariska gevraagd om hartcoherentie uit te leggen en toe te passen. Buiten het feit dat het ‘iets anders’ is tijdens een meeting, heb ik van de salesmensen de feedback gekregen dat ze nu werkelijk op hun ademhaling letten tijdens bepaalde stress situaties. Zowel tijdens het werk maar ook prive. De feedback is erg positief en werkt echt. Een hele mooie en vrij makkelijk toe te passen tool . De wijze waarop Mariska de uitleg geeft is ook TOP en makkelijk te begrijpen . Ik kan het iedereen aanraden !!!

Marc Bronwasser
Air Products
Sales Manager Special Gases & Traded Chemicals
Northern Continent

 

 


 

 

  • 4Synergy;

4Synergy heeft diverse zware professionals in de informatie en communicatie technologie werkzaam. De werkzaamheden zijn vaak project gerelateerd en hoog kritisch. De werkdruk loopt gedurende het einde van projecten behoorlijk op en kan tot stress levels komen die voor alle partijen onwenselijk zijn. Een aantal van onze ervaren consulting partners hebben bij Mariska de stress cursus en tooling tot zich genomen waarbij voor elke consultant de toegevoegde waarde van deze veel meer "hands on" methode zich bewezen heeft. Stress heeft op verschillende mensen ook verschillende uitwerkingen maar door "realtime" inzicht te geven hoe dit op het eigen lichaam effect heeft kunnen mensen zaken eerder herkennen en nog beter; dit voortaan voor zijn!

Met vriendelijke groet,
Sander van den Berg
Managing Partner 4Synergy

 

 


 

  • Avezaat Cranes;

Aanvankelijk stond ik redelijk sceptisch tegenover Hartcoherentie. Na een gesprek met Mariska de Hoop besloot ik bij haar langs te gaan. Met name haar professionele no nonsens benadering en wetenschappelijke onderbouwing heeft mijn mening doen veranderen. Inmiddels hebben meerdere mensen in ons bedrijf baat gehad bij de werkmethode van Mariska. Wij werken in een werkomgeving waar stress vaak een grote rol speelt en hartcoherentie is een zeer bruikbare tool om beter met stress om te kunnen gaan. Door de training van de ademhaling kunnen mensen op belangrijke momenten beter met de stress omgaan en daardoor beter en bewuster handelen.
Mariska bedankt en tot ziens.

Bert Avezaat

Avezaat Cranes

 

Met welke opbrengsten?

Middels actieve workshops met als basis hartcoherentie zijn wij in staat u, uw team of collega's optimaal te laten presteren.  Hierbij kunt u denken aan salestrainingen, sollicitatietrainingen, leren pitchen, maar ook; hoe kom ik over en hoe kan ik dit het beste waar en wanneer inzetten.

De basis van al onze trainingen is hartcoherentie, hoe zorg ik ervoor dat ik optimaal onder druk kan presteren. 

Het unieke aan onze trainingen is "power body language"  oftewel, hoe kan ik non-verbale communicatie inzetten bij mezelf en begrijpen van mijn gesprekspartner, om zo het optimale uit een gesprek of pitch te halen. 

Weet u dat......   Een eerste indruk in de eerste seconde al vast staat?  Non-verbale communicatie vormt voor 60-70% de basis van hoe wij onze  mening vormen over en van onze gesprekspartner.  Wat wij zeggen maakt dus eigenlijk niet zoveel uit, maar meer wat doen wij en wat stralen wij uit?

Hoe groet u?  Hoe geeft u een hand?  Waar kijkt u naar? Hoe houdt u uw handen?  Dit zegt alles over u en over uw gesprekspartner en leren wij u in onze trainingen.

 

 

Positieve effecten:

Beter slapen

 Verbeterde concentratie

 Verbetering van het geheugen

 Sterke reductie van stress

 Bevordert gezondheid

 

Met als resultaat:

Verbetering van presentatie vaardigheden

Optimale focus tijdens vergaderingen

Effectief leiderschap

Minder verzuim

Toename zelfvertrouwen

 

Verbetering gezondheidsindicatoren:

hartkloppingen

chronisch vermoeidheidsyndroom

fobieën

depressies

posttraumatisch stress syndroom

asthma

burn-out

paniek, angst en slaapstoornissen

hoofdpijn

 

 Effecten van regie over non verbaal gedrag:

Regie van het gesprek meer in handen hebben

 Scherpere observaties door betere interviews

 Doorvraagmomenten beter herkennen

Herkennen wanneer en waarom een gesprek soms niet “ loopt”

Zelf regisseur zijn van het gesprek

Uw klant voelt zich beter begrepen

Herkennen van weerstand en dit wegnemen

 

Subcategories

Simply Stress Blog

Vragen?

Heeft u vragen of op zoek naar een specifieke oplossing voor de uitdagingen die u in uw bedrijf vindt?

Neem contact met ons op en dan kunnen we gezamenlijk kijken naar de beste oplossing voor uw medewerkers.

Contact Details

Adres: Duinoordseweg 32a

Postcode: 3233 EE

Plaats: Oostvoorne

Telefoon: +31  (0) 85 20 111 83

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.simplystress.com