default_mobilelogo

 

De volgende blog is geschreven en gepubliceerd op de interne website van KPN:

 

Stress kan ook heel nuttig zijn!!

 

  • Lachcursus

  • Mindfulness

  • Yoga

  • Veel drinken (voert afvalstoffen af)

  • Masseer je hoofdhuid

  • Slaap voldoende

  • Tai chi oefeningen

  • Wandelen

  • Kalmeringsmiddel: Fiveflowerremedy

  • iChange

 

Onlangs sprak ik zelfs iemand die ontstresst door in een zwembad te drijven onder begeleiding van een trainer en zij was …… naakt.  Geen grapje…. het is een bestaande tweedaagse mindfullness training (overigens niet in het standaard vitaliteitspakket van KPN hoor).

 

Mijn mening… tja in het kader van vitaliteit past veel en voor mij persoonlijk geldt: Leuk al die tips, maar mijn gevoel van drukte en daarmee stress als moeder, werknemer, directrice, event organisator en/of hockeycoach wordt er niet minder van of is vaak van (te) korte duur!

 

 

 

Waarom?

 

 

Waarom is stress dan ook heel nuttig?. Ik heb geleerd dat het ervoor zorgt dat je snel kunt denken, handelen en focus houden.  Denk maar aan onze voorouders……  de mannen op jacht naar eten, oog in oog met een beer, wat moet je dan doen?? Rennen natuurlijk….   Dit is wat stress met je lichaam doet: Het maakt op het juiste moment het hormoon Cortisol aan, waardoor je lijf een boost krijgt en in actie komt.

 

Waarom worden er dan zoveel mensen ziek?

 

Mijn vader zei altijd, alles waar “te” voor staat is niet goed voor de mens. Daar worden we ziek van.  Mijn leven bestaat uit vele stressvolle situaties, ik denk alleen al aan; 3 kinderen die van alles willen en “moeten”, beslissingen in het verkeer, beslissingen over je hypotheek, opleiding, vrienden, liefdes…. Noem maar op.  Eigenlijk best gek dat mijn stressgehalte nog daalt.

 

Hoe heb ik dan toch geleerd stress nuttig in te zetten en mijn productiviteit en focus te verhogen?

 

Ik maak gebruik van hartcoherentie, niks zweverigs of kortstondig, maar een wetenschappelijke methodiek die je leert hoe je middels beïnvloeding van je hartritme ervoor kunt zorgen dat je op het moment suprême (sollicitatiegesprek, belangrijke presentaties, netwerkevenementen) kunt scoren en je stressfactor effectief in kunt zetten. 

 

3 minuten per dag, in de auto, in de pauze, voor het eten of voor het naar bed gaan, is al voldoende…. 

 

In de oertijd zou dit een natuurlijk in te zetten wapen zijn, waarmee je direct weet wat je moet doen als die beer op je af komt, je koelbloeding acteert en direct tot resultaat komt: de beer is dood!  Ik heb controle over mijn stress!

 

Ook proberen?

 

Deze techniek is eenvoudig, praktisch, zeer effectief en snel aan te leren. Topsporters gebruiken deze techniek al jaren succesvol, vandaar dat ik het ook ben gaan proberen.

 

 

 

Je kunt er nu kennis mee maken op de Ontwikkelparade op 8 oktober in TP5.   Het kost je maar een paar minuten…

 

PS: Nieuwgierig naar de tweedaagse mindfullness training, like deze blog en ik ga op onderzoek uit ;-)

 

#mindfullness, #vitaliteit, #stress, #ontwikkelparade, #stressfactor, #hartcoherentie, #controle, #productiviteit, #training, #oertijd, #focus, #ichange